На днях у мережі з'ясувалося, що смертельний коронавірус може не тільки забирати людські життя, а й позитивно впливати на екологію світу. Відтак, через карантин, який ввели в Італії, вода в каналах Венеції стала істотно чистіше.

Про це повідомляє іноземне видання The Art Newspaper.

Варто зауважити, що через введений в країні карантин жителям міста заборонено без вагомих причин залишати домівки. Через відсутність туристів і руху гондол в каналах вулиці Венеції стали виглядати набагато чистіше.

"Хороша новина: через різке зменшення забруднення, викликаного карантином, вода в каналах Венеції в цей час чиста вперше за 60 років!", - розповів один з місцевих жителів.

Дельфін, якого помітили у Венеції

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

За його словами, зазвичай вода в каналах має сірувато-зелений колір, погано пахне, і в ній нічого не можна розгледіти, так як світло не проникає крізь товстий шар забруднення на поверхні. Щоправда, карантин це змінив - у воді можна помітити навіть дрібних рибок, а іноді навіть дельфінів.

Городяни пишуть, що вода стала прозорою тому, що вся грязь осіла на дні. Це відбувається завдяки дренажній системі, яка веде води до затоки, а також зменшення кількості пересуваються по каналах судів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, надзвичайний стан в дії: у Києві автомобілі з гучномовцями розганяють людей по домівках.

Як повідомляв Знай.uа "Ти не можеш залишити помирати" - як лікарі відчайдушно борються сам на сам з коронавірусом.

Знай.uа писав, в масках тільки українці, а черг в магазинах немає: як у Польщі проходить карантин.