Супермаркети у всьому світі потерпають від штурмів покупців, які в переляку від швидкого розповсюдження коронавірусу, “вигрібають” усе з полиць. Оскільки у всіх країнах нині немає і не передбачається дефіциту з товарами, супермаркети використовують обмеження, щоб знизити ажіотаж, паніку та хитрість спекулянтів. Українські супермаркети не є виключенням.

Так, вже сьогодні велика кількість мереж розпочала активно контролювати кількість покупців, які перебувають у торговельній залі. За новими правилами, які озвучила КМДА, на кожного покупця має бути десять вільних метрів. Таке “розвантаження” площі допоможе зменшити ризик підхопити вірус.

Щоб знизити рівень паніки та спекуляцій, деякі українські супермаркети, серед них АТБ, прийняли правило: в одні руки відпускаються максимум 5 одиниць однакового товару та максимум 12 пляшок води або алкогольного напою. Таке обмеження мусить зменшити швидкість спорожніння полиць, адже пусті ряди вкрай погано впливають на покупців підстьогуючи їх страх та бажання купувати усе про запас.

Така ситуація у супермаркетах по всьому світу. У великому дефіциті часто виявляються туалетний папір, паперові рушники, мило, санітайзери. Дуже швидко розкуповують крупи та м'ясо. Уряди усіх країн просять жителів не керуватись панікою і страхом під час покупок, а купувати лише необхідне.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Нагадаємо, раніше відразу 8 українців видужали після інфікування коронавірусом, перші деталі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", кількість хворих на коронавірус у Києві досягла десяти, у місті посилено карантин.

Також "Знай.ua" писав, що кількість хворих на коронавірус у Києві досягла десяти, у місті посилено карантин.