Новий коронавірус привернув серйозну увагу медиків і наукового співтовариства. Відкриття, пов'язані з COVID-19, з'являються регулярно. Чергове з них нещодавно було зроблено в Нідерландах. Воно пов'язане з поширенням коронавіруса. Раніше вважалося, що вірус передається повітряно-краплинним або контактним шляхом. Виявилось, що існує ще один спосіб передачі.

Дослідники з Нідерландів дослідили стічні води та очисні споруди кількох міст країни. Відкриття, яке вони зробили, шокувало вчених! У них вдалося знайти віріони коронавіруса. Отже, кожна людина, який захворів чи є переносником COVID-19, виділяє вірус в навколишнє середовище і таким способом.

Про що говорить ця новина? Про те, що звичайних карантинних заходів недостатньо. Потрібна повністю автономна ізоляція, де людині потрібна не тільки окрема кімната, але і окремий туалет, без виходу в загальну каналізацію. Для України, з застарілими очисними спорудами, це також може стати серйозною проблемою. Добре б перевірити стічні води на станції в Бортничах.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, пандемія зупинила транспорт по всій Україні — які обмеження ввели для пасажирів. Хто з українців залишився без транспортного сполучення на час карантину.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Україні вимагають ввести надзвичайний стан. Міністр закликав народних депутатів проголосувати за введення надзвичайного стану в країні через коронавіруса.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також Знай.uа" писав, у Зеленського розповіли, як пенсіонерам уникнути смертей від коронавіруса відео. Серед бабусь і дідусів зареєстровано найбільше смертей по всьому світу