На російській антарктичній станції “Восток” було зафіксовано рекордно низьку температуру. Констатація цього факту може бути сприйнята як контраргумент до популярної сьогодні у всьому світі думки про те, що настає глобальне потепління.

Глобальне потепління перша за все прогнозує танення льодовиків, що призведе до підвищення рівня води у світовому океані, затоплені великої кількості міст і узбереж, а ще до значного зміщення пір роки та кліматичних зон. Тобто, не варто думати, що глобальне потепління означає зникнення зими, швидше за все, на думку вчених, це означає, що зима наставатиме під час весни. Це може призвести до колапсу усієї сільськогосподарської галузі у світі, що ризикує вилитись у зменшення кількості продовольчих запасів та смерті від голоду великої кількості людей. На жаль, це питання, яке протягом останніх трьох десятків років підіймають екологи, метеорологи та геологи не обмежується лише науковими обговореннями, а входить у сферу політичних ігор, що, зрештою, уповільнює пошук конструктивних рішень і кроків у збереженні екосистеми.

Зразки льодовиків Антарктиди, Naked-science
Зразки льодовиків Антарктиди, Naked-science

Російські ж полярники зафіксували -75,3 градуса за Цельсієм. Саме такі цифри передала прес-служба Арктичного і Антарктичного науково-дослідницького інституту Росгідромета. Таке низьку температуру востаннє було відзначено у 1982 році.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, раніше українські полярники виявили щось неймовірне під льодовиком в Антарктиді.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Глобальне потепління нищить Антарктиду, цілі натовпи живих істот безслідно зникають.

Також "Знай.ua" писав, Крижана пустеля, що зберігає таємницю: якою була Антарктида мільйони років тому.