З'явилася інформація, що за підсумками березня 2020 року видобуток газу в Російської Федерації упав на 12,3%, до 59,41 мільярда кубометрів. Про це повідомляє оперативне зведення федеральної установи "Центральне диспетчерське управління паливно енергетичного комплексу", передає портал Finanz.ru.

Газ, pxhere

Так, порівняно з лютим (-2,4%) спад газової галузі зріс у 5 разів і став рекордним з жовтня 2014 року.

Всього за квартал в Росії було видобуто 185,3 мільярди кубометрів газу - на 6% менше, ніж за той же період роком раніше.

Тепла зима з 1855 року залишила Європу з рекордними запасами газу в сховищах. На 29 березня вони були заповнені на 55%. Такого не було жодного разу за всю історію.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

При цьому якщо в Азії ціни на газ стабілізувалися близько 3 доларів за мільйон БТЕ (британських теплових одиниць), то в Європі на тлі карантинних заходів за підсумками березня котирування на газових хабах впали ще на 30%, в окремі дні опускаючись нижче 80 доларів за тисячу кубів.

Згідно з оцінками Rystad Energy, режим карантину в країнах Європи до кінця квітня призведе до падіння попиту на газ на 4,1 мільярда кубометрів.

Коронавірус, фото - Getty Images
Коронавірус, фото - Getty Images

"Це величина річного споживання таких країн, як Греція чи Словаччина", - наголошується в публікації.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Романенко розповів, чому коронавірус серйозно вдарить по Росії.

Як повідомляв портал "Знай.ua", депутат Держдуми РФ Наталія Поклонська навешала цинічною локшини про мародерів.

Також "Знай.ua" писав, що президент РФ Володимир Путін контактував із зараженим Covid-19.