Команда біологів виявила біля берегів Австралії величезну колонію незвичайних істот.

Морські біологи з американського Інституту океану ім. Шмідта (SCI) зняли на відео гігантську особину сифонофори виду аполемія - колоніальних безхребетних.

Цю незвичайну істоту, а точніше, багато тисяч істот в одній колонії, було виявлено під час міжнародної експедиції Ningaloo Canyons в глибоководних каньйонах Нінгалу біля західного узбережжя Австралії.

"Все це схоже на одну тварину, але багато тисяч істот формують організм на більш високому рівні", - розповів морський біолог Стефан Сиберт з Університету Брауна.

Унікальна нитковидна істота, за оцінкою вчених, має діаметр зовнішнього кільця близько 15 метрів, а довжина могла досягати 50 метрів, що можна порівняти з висотою 11-поверхового будинку.

"Всі були вражені, коли це з'явилося. Люди приходили в диспетчерську з усього корабля. Зазвичай нам зустрічаються сифонофори, але цей екземпляр був одночасно великим і незвичайним", - розповіли біологи Неріда Вілсон і Ліза Кіркендейл з Музею Західної Австралії.

"Не дивлячись на те, що пілоти ROV зробили оцінку його довжини, вона ще не була офіційно виміряна. Однак, схоже, ця структура довша за будь-яку іншу тварину на планеті », - додали вони.

Популярні новини зараз
Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Вся ця гігантська істота складається з крихітних особин, які називаються зооідами. Вони тисячі разів клонують себе в один з декількох варіантів - одні з пекучими щупальцями і навіть приманками для залучення їжі, інші спеціалізуються на розмноженні або пересуванні. Кожен організм діє як орган в більшому тілі сифонофора.

Вони є хижаками і полюють на риб, ракоподібних і інших підводних тварин. Для цього одні клони впорскують їм отруту, після чого інші клони поглинають і перетравлюють здобич, поширюючи поживні речовини по всій колонії. Деякі сифонофори смертельно небезпечні для людей.

За словами Вілсон і Кіркендейл, сифонофор на відео "прийняв плоску позу годування, що робить його трохи схожим на спіральний НЛО".

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, дослідники показали найзагадковішу рибу з океанічних глибин

Як повідомляв портал Знай.ua, Маріанська западина заповнена монстрами

Також Знай.ua писав, ученим вдалося побачити блакитну медузу на шаленій глибині океану