Європейське космічне агентство (ЄКА) опублікувала схематичні карти забруднення повітря над Європою до і після запровадження карантинних обмежень.

Джерело: офіційний сайт Європейського космічного агентства (ЄКА).

Даними для аналізу стала концентрація рівня діоксиду азоту в повітрі.

"Нові дані спостереження із супутника Copernicus Sentinel-5P показують значне зниження концентрації діоксиду азоту в кількох великих містах Європи, у тому числі в Парижі, Мадриді та Римі", - йде мова у повідомленні.

Концентрація діоксиду азоту над Францією, ESA
Концентрація діоксиду азоту над Францією, ESA

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

На карті показаний рівень діоксиду азоту станом на березень 2019 року та 14-25 березням 2020 - тобто вже після встановлення карантинних обмежень.

Схеми показовіші за будь-які слова - саме до такого ефекту призводить закриття міст на карантин.

Концентрація діоксиду азоту над Італією, ESA
Концентрація діоксиду азоту над Італією, ESA

Найбільшими джерелами NO2 є двигуни внутрішнього згоряння - тобто автотранспорту, теплові електростанції і, меншою мірою, заводи з перероблювання целюлози. Це ілюструє те, наскільки скоротилося пересування осіб.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Карантин у Києві обвалив ринок нерухомості, українці в розпачі - "здаю за комуналку".

Як повідомляв портал "Знай.ua", Карантин в Україні – чи можна ходити на цвинтар у поминальні дні.

Також "Знай.ua" писав, Тимошенко хоче "послабити" карантин, комуналку платитимемо дистанційно, Нацгвардія обшукуватиме українців - головне за ніч.