Як відомо, наразі у всьому світі є великий попит на засоби захисту від коронавірусу, зокрема і на маски. Відтак, компанія LIGC Applications презентувала унікальну маску Guardian G-Volt з системою фільтрації графену, яку можна стерилізувати і безпечно використовувати повторно.

Як відзначається, компанії, яка базується в Нью-Йорку, знадобилося п'ять років, щоб розробити і протестувати таку маску. Однак, їй це вдалося – наразі ВООЗ почало проводити свої тести та видали її тим, хто безпосередньо в контакті з пацієнтами, які мають коронавірус, та людьми з кашлем.

Електрична маска, фото з вільних джерел
Електрична маска, фото з вільних джерел

За словами розробників, ця унікальна маска володіє 99-відсотковою ефективністю проти частинок розміром понад 0,3 мікрометра і 80-відсотковою ефективністю проти всього, що менше. Для порівняння: респіраторна маска N95 блокує 95 відсотків частинок розміром понад 0,3 мікрометра.

Графен в масці - це вид мікропористої піни, яка може затримувати бактерії і проводити електрику, необхідну для стерилізації поверхні маски. Електричний заряд низького рівня буде проходити через G-Volt Guardian, коли він підключений до портативного батарейного блоку через порт USB. Цей заряд буде відштовхувати будь-які частинки, захоплені в графеновій масці. Потім його можна нагріти і стерилізувати в домашній док-станції.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, комендантська година в Україні - в яких областях запровадять жорсткі обмеження.

Як повідомляв Знай.uа в Україні через карантин частіше стали займатися сексом 13% чоловіків і 5% жінок – опитування.

Знай.uа писав, Кличко встановив "усміхнені" білборди під час карантину за гроші киян, - депутат Київради.