У квітні в Італії вирушила делегація українських медиків. Фахівці були спрямовані на допомогу країні, в якій ситуація з коронавірусом особливо гостра, а також отримати досвід, який може допомогти в боротьбі з COVID-19 в Україні. Один з медиків, відряджених до Італії, поділився своїми враженнями. Фахівець заявив, що йому страшно уявити, що буде в Україні, якщо пандемія спалахне в повну силу.

скріншоти

На своїй сторінці в Facebook, користувач Glib Belgov розповів, що в лікарні, куди його направили, зараз зроблено 5 реанімаційних боксів на 6 ліжок, а також палата інтенсивної терапії на 50 місць. І всі ці палати повністю заповнені. Деякі лікарні спеціалізуються тільки на COVID-19. У них є все необхідне для лікування.

Мене питають чи не страшно мені тут. Сьогодні я вперше піймав себе на думці, що страшно. Не за себе. Дивлячись на...

Geplaatst door Glib Belgov op Donderdag 9 april 2020

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Дивлячись на ситуацію в Італії, медик жахається, що щось подібне відбудеться в Україні. Лікар зазначає, що ситуація з постачанням лікарень в нашій країні нагадує ситуацію 2014 року, коли армію забезпечували волонтери. Він звертає увагу, що навіть ларингоскопы фахівцям доводиться купувати за свій рахунок. І якщо спалах відбудеться в Україні, медику просто страшно від того, чим це може закінчитися. Тому користувач сподівається, що наша країна змінить підхід до медицини, виявлення та лікування хворих, забезпечення медиків та оснащення лікарень. Інакше нас можуть чекати серйозні проблеми.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що система допоможе відстежувати заражених коронавірусом по Bluetooth.

Як повідомляв портал "Знай.uа", лікар з української делегації в Італії наочно порівняв медичні реалії двох країн.

Також "Знай.uа" писав, що люди, які вже вилікувалися від коронавіруса, можуть повторно заразитися.