Надзвичайний випадок стався у німецькому місті Грюнхайд. Саме там юний фанат вирішив "розсекретити" те, як Tesla готує під Берліном будівельний майданчик під свій перший унікальний завод в Європі, однак нарвався на Службу безпеки. Щоправда, підліток вийшов "сухим з води", адже на його захист став сам Ілон Маск.

Про це повідомляє видання DW.

Як відзначається, не так давно Ілон Маск почав будувати в Грюнхайді свій четвертий за рахунком і перший в Європі завод, який вже в наступному році повинен почати випускати акумулятори та електромобілі Tesla Model 3.

Відтак, місцевий підліток, 13-річний Сілас Хайнекен, який є одним з найвірніших прихильників Tesla, використовуючи свого дрона, зробив знімки того, що зараз відбувається на будівельному майданчику, де й має бути майбутній завод. А днями, коли Сілас готував свій дрон до чергового польоту, співробітники служби безпеки спіймали його та заявили, що підліток порушує закон.

Юнак, який зробив фото будівництва заводу

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

"Вони також викликали поліцію. Коли офіцери поліції прибули, вони поставилися до мене набагато більш дружелюбним, сказали, що все це - не велика проблема, і порадили співробітникам служби безпеки відмовитися від намірів пред'явити мені обвинувачення. Воно все одно не мало б шансів, адже я неповнолітній", - зізнається юнак.

За словами самого хлопця, він не знав про те, що він робить щось не так, адже територія майбутнього завод не була визнана безпольотною зоною для дронів. Вже пізніше, коли Сілас повернувся додому, він записав відео, в якому пояснив фанатам Tesla, що з ним сталося.

В результаті, це не залишилися непоміченими, і сам Маск залишив коментар під зверненням хлопця: "Як на мене, це прекрасно".

Після такого, підліток зробив копію відповіді Маска та передав співробітникам служби безпеки. У підсумку, згідно з домовленістю, Сілас може і далі робити знімки зі свого дрона, але перед кожним новим запуском повинен коротко пояснити охоронцям, що саме збирається знімати.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Маск подарує шанс дихати мільйонам хворих, допоможуть деталі від Tesla.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Ілон Маск заборонив співробітникам SpaceX користуватися популярним сервісом, і ось чому.

Також "Знай.ua" писав, що Ілон Маск зганьбився на всю мережу сміливими заявами, навіть генії помиляються.