Через рік після того, як пекельне полум'я знищило Нотр-Дам де Парі, в столиці Франції пролунав великий дзвін собору в знак поваги до стійкості готичної пам'ятки та медиків, що борються з епідемією коронавірусу.

Один з двох найбільших дзвонів Південної вежі Собору Паризької Богоматері задзвонив через рік після пожежі, повідомляє Reuters.

Дзвін залунав в середу, 15 квітня, о 19:00 за Парижем, в час щоденних акцій, коли жителі Парижа на балконах аплодують медикам на знак подяки за боротьбу з коронавірусом.

Три людини в захисних костюмах і масках, щоб захистити себе від величезної кількості токсичного свинцю, розсіяного під час пожежі, по черзі піднімалися на мотузці на Південну вежу, щоб протягом п'яти хвилин бити у дзвін.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Нотр-Дам... це символ стійкості нашого народу, його спроможність долати труднощі та відновлюватися", — сказав президент Франції Еммануель Макрон.

Президент повторив обіцянку відновити собор за 5 років попри те, що реконструкція відбувається з запізненням на кілька місяців - спочатку через зимові шторми, а тепер через пандемію.

Зазначимо, що після пожежі дзвін зазвучав лише один раз — у вересні 2019 року, вшановуючи експрезидента Жака Ширака, який тоді помер.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, названо вартість відновлення Нотр-Даму після пожежі

Як повідомляв портал Знай.ua, у бронзовому півні з Нотр-Даму знайдено втрачені реліквії Христа

Також Знай.ua писав, рятувальники назвали причину пожежі у соборі Паризької Богоматері.