У Польщі у національному парку Бєбжанський продовжують вирувати наймасштабніші в історії заповідника лісові пожежі.

Про це повідомляє польське видання Dziennik Wschodni.

Пожежі розпочалися ще у неділю 19 квітня, але вогнеборці досі продовжують спроби локалізувати стихію. Скоріш за все, причиною катаклізму стало підпалювання селянами сухої трави та очерету.

Хоча пожежі регулярно фіксуються навесні у Бєбжанському парку, цього року шкода стала наймасштабнішою. Додаткових проблем створила сильна засуха у Польщі, сильний вітер та відсутність опадів.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Загалом пожежа вразила біля 6 тисяч гектарів заповідника. З вогнем борються сотні рятувальників, а також повний арсенал спеціальної техніки, у тому числі літаки та гелікоптери.

Лісова пожежа в Польщі, фото Twitter
Лісова пожежа в Польщі, фото Twitter

Бєбжанський національний парк - найбільший з 23 таких територій Польщі. Він розташований уздовж річки Бєбжа в Підляському воєводстві на північному сході Підляшшя. Парк був створений 9 вересня 1993 р. Його загальна площа складає 592,23 км², з них лісами покрито 155,47 км², полями і луками — 181,82 км² і знаменитими Бєбжанськими болотами — 254,94 км². У заповіднику можна зустріти десятки видів ссавців, риб та плазунів, а птахів - навіть сотні. Особливо важливий парк завдяки своїй фауні водно-болотних птахів.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Український режисер показав біль палаючої Чорнобильської зони, - "війна людини і природи".

Як повідомляв портал "Знай.ua", Пожежа у Чорнобилі "зжерла" гектари лісу, українську Австралію показали сумними фото

Також "Знай.ua" писав, що Слідом за Чорнобильською зоною вогонь нещадно атакував ще одну область – знищує села та ліси.