В даний момент айсберг "А-68" рухається на північ від Антарктиди. Експерти припускають, що в той час, коли айсберг увійде в теплі води, він почне руйнуватися ще швидше. Відомо, що цей айсберг вважається найбільшим з відомих людині, він відколовся від шельфового льодовика в 2017 році. А за розмірами він мав площу 5800 км², що вдвічі більше, ніж Люксембург, розмір 175 на 50 км і масу в один трильйон тонн.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з британських інформаційних агентств.

Айсберг А-68, скріншот: YouTube
Айсберг А-68, скріншот: YouTube

"Я постійно дивуюся, що щось крихке так довго знаходилося у відкритому морі", - заявив британський професор Адріан Лакман.

Нещодавно було зафіксовано відколювання площею 175 кв. км. від основного тіла айсбергу. Вчений університету Суонсі, сказав, що новий розлам може ознаменувати початок кінця цього крижаного гіганта.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників
Показати ще

Варто нагадати нашим читачам, що українська антарктична експедиція перетнула протоку Дрейка і добралася до станції "Академік Вернадський". Це найдовший та найскладніший шлях до Антарктиду за всю історію українських експедицій. Кілька днів полярники розвантажуватимуть корабель, на який в Чилі завантажили близько шести фур запасів продуктів, устаткування і палива. Після цього 24-а експедиція передасть станцію 25-ій й відправиться додому.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рівно 108 років тому вирушив у свій перший і останній рейс — топ маловідомих фактів про "Титанік".

Як повідомляв Знай.uа українських вчених в Антарктиді оточив кривавий сніг, фото аномалії.

Знай.uа писав, замість снігу бруд, а морозу – спека: найхолодніше місце планети перетворилося на справжнє "пекло".