У мережі вже кілька днів обговорюють британського ветерана Томаса Мурі, який став не тільки справжнім героєм, а й нещодавно відзначив 100-річний ювілей. Так, свою повагу чоловікові вже висловили прем'єр-міністр Борис Джонсон, Її Величність Єлизавета II, принц Уельський і ціла плеяда знаменитостей.

А надзвичайна історія сходження зірки розпочалася з того, що колишній військовий запустив кампанію по збору коштів для національної служби охорони здоров'я Великобританії, якій доводиться нелегко в період пандемії коронавірусу. Кампанія отримала широкий розголос, а Мура заслужено стали вважати справжнім героєм.

Спочатку британець хотів зібрати пожертвувань на тисячу фунтів - він пообіцяв пробігти 100 кіл у власному дворі, коли йому виповниться 100 років. В результаті ветеран зібрав близько 32 мільйонів фунтів на благодійні цілі. Людям так полюбився капітан, що в свій день народження 30 квітня він отримав десятки тисяч листів з привітаннями, а його портрети транслювалися на екранах на лондонській площі Пікаділлі.

Фото з ветераном Муром

Окрім цього, в його честь вже названий потяг і вантажний локомотив. Також за свою кампанію Мур був нагороджений премією "Гордість Британії", з чим його привітали Йоркширський полк, футбольний клуб "Ліверпуль", а також принци Чарльз і Гаррі.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Водночас з 100-річчям іменинника привітали королева Єлизавета і Борис Джонсон. Крім того, над будинком ветерана в день його народження пролетіли винищувачі часів Другої світової, яким іменинник махав в знак вітання зі свого саду в компанії доньки.

Фото з ветераном Муром

Варто відзначити, що, отримавши численні визнання, Мур виявив англійську скромність і, коли йому дали звання почесного полковника армійського коледжу Харрогейт, сказав: "Я все ще вважаю себе капітаном Томом. Але якщо люди почнуть називати мене полковником - що ж, спасибі їм".

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Онуки не можуть повірити″, — 99-річний ветеран Другої світової очолив музичний топ, обійшовши The Weeknd

Як повідомляв портал Знай.ua, в Італії заявили, що кордони країни і надалі залишаться закритими для іноземних туристів мінімум до кінця 2020 року.

Також Знай.ua писав, вчені назвали дієву зброю проти коронавірусу