Міністр культури і туризму Італії Даріо Франческіні заявив, що через загрозу поширення коронавірусу, кордони країни і надалі залишаться закритими для іноземних туристів мінімум до кінця 2020 року.

Джерело: Іноземне видання La Repubblica

Відтак, за його словами, відкриття кордонів буде залежати від "епідеміологічної ситуації та політики кожної окремої держави". Щоправда, уряд країни все ж має намір хоча б частково пом'якшити активізацією внутрішнього туризму.

Так, в травні в Італії відновлять роботу музеї і архітектурні пам'ятки, які наразі є закриті через жорсткий карантин. При цьому міністр підкреслив, що перед відкриттям туристичних об'єктів вони все будуть перевірені на дотримання норм санітарної безпеки.

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Окрім цього, для стимулювання внутрішнього туризму уряд готовий субсидувати літній відпочинок малозабезпеченим сім'ям – вони зможуть отримати субсидію до 500 євро.

Варто підкреслити, що на сьогодні Італія є однією з найбільш постраждалих країн світу від коронавірусу - за останніми даними, жертвами епідемії стали 26384 людини, а заразилося майже 200 тисяч.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, перевалило за 8 тисяч - МОЗ оприлюднило дані з коронавірусу

Як повідомляв Знай.uа натовп влаштував "голодні протести" через карантин, є загиблі.

Знай.uа писав, не працює кожен сьомий – люди масово страждають від "епідемії" безробіття, що загрожує країні.