Китайська місія на Марс, про яку вже неодноразово повідомляли ЗМІ, нарешті отримала своє офіційне ім'я - "Тяньвень-1" ( "Питання до неба"). На думку китайської сторони, ця назва символізує головні риси всій нації - завзятість, пошук істини і постійне дослідження природи і Всесвіту.

"Тяньвень" - це назва вірша давньокитайського поета Цай Юаня, воно перекладається як "Питання до неба" і в ньому серед іншого йдеться про зірки й і інші небесні тіла. CNSA заявила, що в подальшому все китайські місії по дослідженню інших планет будуть називатися "Тяньвень". Оголошення про назву місії було зроблено в День космонавтики, який відзначається в Китаї 24 квітня, так як в цей день в 1970 році був запущений перший китайський супутник.

Модель марсохода, фото Wikimedia Commons
Модель марсохода, фото Wikimedia Commons

Запуск нової місії планується на серпень 2020 року і якщо все пройде гладко, то вже в березні 2021 року фахівці зможуть отримати перші дані з зонда. Китай планує вдруге відправити зонд на Марс до 2030 року.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Китай запустив у космос новий супутник зв’язку: епічне відео.

Як повідомляв портал Знай.ua, Ілон Маск хоче "зігріти" Марс, скинувши термоядерну бомбу.

Також Знай.ua писав, що Ілон Маск знайшов заміну атомним бомбам на Марсі: дзеркала врятують людство.