Королеві Великобританії Єлизаветі II вже 93 роки. В середньому, жінки на островах живуть на 10 років менше. Тим не менш, Єлизавета II виглядає цілком здоровою і бадьорою жінкою, незважаючи на її роки. У чому її секрет? В особливих харчових звичках, які Королева дотримується десятиліттями. Розглянемо шість основних особливостей харчування Єлизавети II, які допомагають їй виглядати і відчувати себе значно молодше своїх років.
1. Невеликі порції. Кухар королівського двору Даррен МакГрэди розповів, що Єлизавета II віддасть перевагу чотири невеликі порції трьом побільше. Цей лайфхак використовують багато тих, що худнуть люди – зменшення порцій на 25% допомагає позбутися від зайвих кілограм.

королева Єлизавета II, фото Getty Images
королева Єлизавета II, фото Getty Images


2. Улюблена їжа. “Хорошого потроху” – головний принцип Королеви. Якщо вона любить шоколадний бісквіт – вона його їсть. Хоч і невеликими порціями. До речі, вчені довели, що шоколад або морозиво допомагають краще впоратися з голодом протягом дня. Тому Єлизавета II воліє бісквіт саме вранці.
3. У раціоні королеви є шоколад. Так-так, не тільки шоколадний бісквіт, але і чистий шоколад. Однак він повинен бути тільки чорним, какао – не менше 60%. Білий або молочний шоколад Королева не сприймає. Чорний шоколад з високим вмістом какао містить велику кількість речовин, корисних для серця.

Шоколад, фото: Pixabay
Шоколад, фото: Pixabay


4. Фрукти по сезону. Єлизавета II обожнює полуницю, однак їсть її тільки в сезон – пізньої навесні або раннім літом. Те ж стосується і помідорів, їх немає в раціоні Королеви ранньою весною. Дослідження показують, що ранні або пізні овочі, фрукти і ягоди серйозно поступаються в корисних речовинах сезонним. Ранні і зовсім можуть бути небезпечні-за специфічних добавок.
5. Риба. Королівські кухарі заявляють, що Єлизавета II дуже любить сендвічі з червоною рибою. Крім того, в її раціон входять і рибні стейки на грилі. Це також дуже корисно, адже жирні кислоти сприяють активізації мозкової діяльності.
6. Чай. Британська королева, і без чаю? Неможливо навіть уявити! Єлизавета II воліє Earl Grey з бергамотом. Цей напій сприяє зниженню артеріального тиску і зниження рівня холестерину.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, онука Єлизавети II принцеса Беатріс зробила офіційну заяву, королівського весілля не буде.

Також Знай. ua розкривав лайфхаки по вихованню дітей від принца Гаррі.