У Латвії трапилась надзвичайна пригода: зачинили повітряний простір над аеропортом “Рига”. Така екстрена міра була задіяна через одного безпілотника, який незрозуміло яким чином “втік” від контролю оператора і тепер літає як захоче, де захоче.

Про це повідомляє Управління цивільної авіації Латвії.

В один момент дрон, якого перед тим санкціоновано запустили, припинив приймати накази і вказівки оператора, що перетворює дрона зі слухняної машини на некерований літальний об'єкт, який легко можна стати причиною авіакатастрофи. Саме задля уникнення будь-яких зіткнень повітряний простір і закрили.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

За офіційними даними дрон може пробути в повітрі максимум 90 годин, на більше у нього не стане енергії. Влада Латвії серйозно поставилась до цього інциденту: вони сповістили сусідні країни про можливість “зальоту” дрона на їхню територію, а також ведуть активну інформаційну кампанію серед населення, щоб ті допомоги знайти дрона - нині його місцеперебування невідоме. Доволі популярною є версія, що він уже сів, що й ускладнює його пошуки.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Українські військові розробили ударний безпілотник неймовірної потужності, відео.

Як повідомляв портал Знай.ua, Топ-9 найнебезпечніших бойових безпілотників у світі.

Також Знай.ua писав, що Турецький бойовий безпілотник з українськими двигунами пройшов випробування: відео.