Сезонні роботи в Польщі опинилися під загрозою зриву через брак робочих рук. Через карантин не сталося щорічного припливу заробітчан, повідомляють місцеві ЗМІ. Тому фермери висловили реальні побоювання, що працівники з-за кордону не приїдуть. Власної робочої сили державі не вистачить на запланований обсяг праць.

Польські підприємці також побоюються, що вимога двотижневого карантину для робітників і час, витрачений на видачу візи негативно вплине на ентузіазм заробітчан. Просто, всі ці форс-мажори можуть відлякати іноземців.

заробітчани у Польщі, фото Pxhere
заробітчани у Польщі, фото Pxhere

З червня в країні почнеться активна фаза сезонних робіт і фермери вже закликають уряд допомогти у вирішенні цього питання.

Пандемія COVID-19 та обмеження в пересуванні ускладнюють життя сільськогосподарським виробникам у багатьох країнах Європи. Поляків особливо турбує час очікування на оформлення документів і карантин.

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

З 4 травня немає обов'язкового двотижневого карантину для працівників з Шенгенської зони, але це не стосується тих, хто перетинає зовнішні кордони ЄС. Спочатку передбачалося, що враховані і кордони Польщі. Це означало б скасування карантину також для українців та білорусів, але змінили положення.

"Ми не знаємо, чи можуть протягом цих 14 днів працівники виходити на поля і як їм організувати місця проживання", – пояснює представник Великопольської сільськогосподарської палати Анджей Пшепьюра.

За його словами, фермерам не вистачає вказівок, що вони повинні робити.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям заборонили виїжджати на заробітки, як тепер потрапити в Польщу.

Як повідомляв портал Знай.іа, заробітчани ризикують не повернутися в Польщу і не тільки, Україна висунула ультиматум Європі.

Також портал Знай.іа писав, що Європа змилосердилася над українцями і пустила на заробітки, але є великий нюанс.