У тропічних лісах Еквадору живе незвичайне створіння, яке одночасно нагадує і павука, і своєрідного "кролика". Це павукоподібна істота з ряду Косариків, а саме Metagryne bicolumnata, або Косарик кролик. Завдяки оригінальній зовнішності він став справжньою зіркою інтернету.

Ряд Косарики налічує більше 6300 видів, які розселилися практично по всій планеті. Вчені вважають, що вони існують не менше 400 мільйонів років. Примітно, що для людини ряд не є небезпечним, так що ця тваринка з головою кроля точно вас не вкусить. До того ж, тіло цієї істоти трохи менше за ніготь на великому пальці руки.

Косарик-кролик, фото Andreas Kay
Косарик-кролик, фото Andreas Kay

Цей вид був відкритий ще у 1959 році німецьким зоологом Карлом Фрідріхом Роуером. Але незважаючи на те, що науці він відомий вже понад півстоліття, косарик з головою чи то кролика, чи то собаки залишається практично не вивченим. Більш того, вчені не можуть відповісти на питання про те, навіщо тварині така дивна і велика голова. Як припускає біолог Андреас Кей, за допомогою такої форми тіла косарик відлякує хижаків, просто тому що виглядає більшим, ніж є насправді. Однак підтвердити це поки не вдалося, так як не проводилося конкретних досліджень з даної теми.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Крихітні барвисті кошенята" - в Австралії відкрили 7 нових видів павуків.

Як повідомляв портал Знай.ua, Новий вид павуків відкрили в Чехії.

Також Знай.ua писав, що Вчені натрапили на волохатого павука-бабуїна з неймовірною особливістю.