У Женеві — одному з найдорожчих міст світу і в улюбленому місті олігарха Коломойського — понад тисяча чоловік вишикувались в кілометрову чергу за безкоштовною їжею. Люди залишились без засобів для існування, оскільки втратили роботу. Тому більшість з них змушені йти з простягнутою рукою.

Криза через пандемію коронавірусу поставила на коліна людей, яких не побачиш в приватних банках і розкішних магазинах. Пакети з продуктами харчування вже вшосте підготувала благодійна асоціація "Караван солідарності".

Голодні в Женеві, фото: youtube
Голодні в Женеві, фото: youtube

"Тіньовий сектор економіки існує давно. Люди, які зазвичай працюють у сфері обслуговування і домашнього господарства, через кризу втратили джерел доходу, тому що отримували оплату за виконану роботу, але карантин привів до того, що тепер працювати їм ніде, а це значить, що вони не отримують гроші", - каже директор асоціації Сільвана Мастроматтео.

Популярні новини зараз
Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Обійдемося без гарячих бутербродів: українцям доведеться по-новому платити за сир Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Черга розтяглася на півтора кілометра, так як згідно вимоги соціального дистанціювання присутні стояли один від одного на відстані два метри.

Голодні в Женеві, фото: youtube
Голодні в Женеві, фото: youtube

В асоціації кажуть, що з кожним разом за їжею приходять все більше людей. Чисельність населення Швейцарії перевищує 8, 5 млн осіб. У 2018 році 660 тисяч з них жили в умовах бідності.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ″Перевірили температуру, паспорт і наявність додатку″ - у Борисполі приземлилися українці з Італії.

Як повідомляв портал Знай.ua, українські заробітчани зможуть повернутися до Польщі та Чехії, але за однієї умови.

Також Знай.ua писав, заробітчани ризикують не повернутися до Польщі і не тільки, Україна висунула ультиматум Європі.