У Латвії нарешті змогли знайти безпілотник, з яким було втрачено зв'язок ще 2 травня. Через цей літальний апарат навіть довелося закрити місцевий аеропорт, а до пошуків дрона були підключені різноманітні офіційні служби та громадськість.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Коли оператори втратили управління безпілотником, очікуваний час польоту складав 90 годин. Де він знаходиться, ніхто сказати не міг. Армії довелося просити громадян про допомогу і повідомити, якщо вони побачать коптер. Але навіть коли паливо закінчилося і 70-кілограмовий безпілотник впав, його не могли виявити ще близько тижня. В результаті дрон знайшли повішеним на дереві в лісі місцеві жителі і викликали екстрені служби.

Безпілотник, фото Twitter
Безпілотник, фото Twitter

Від інциденту ніхто не постраждав, про інші втрати також не повідомляється. Однак дрон встиг стати зіркою світових ЗМІ - утікач привернув увагу людей, які іронічно інтерпретували це як початок повстання машин.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Топ-9 найнебезпечніших бойових безпілотників у світі.

Як повідомляв портал Знай.ua, Армія США навчить безпілотники забирати поранених з поля бою.

Також Знай.ua писав, що Україна і Туреччина створюють "забійний" безпілотник: перші подробиці.