Поява Володимира Путіна у політиці у свій час здивувала дуже багатьох. У 90-ті він мав репутацію сірої миші, але зміг піднятися до незвичайних висот. Про початок його шляху у політичній сфері розповідають сучасники трансформаційних процесів першого пострадянського десятиліття і тодішньої діяльності майбутнього президента.

Про це йде мова у спеціальному матеріалі видання Новое Время.

Полковник КДБ Путін був розчарованим наслідками розпаду СРСР. Будучи покинутим шпигуном у НДР, він опинився у розбитого корита, розповідають сучасники. Однак у його житті стався щасливий випадок - він зустрів свого колишнього викладача Анатолія Собчака, який тоді робив успішну кар'єру. Собчак запропонував працювати на нього, Путін погодився.

Володимир Путін, скріншот: YouTube
Володимир Путін, скріншот: YouTube

Про тодішню його мотивацію кажуть, що він перш за все був зацікавлений у вигоді. "Бабло робити треба", - цитують сучасники його типову фразу і пояснюють, що політика для Путіна нероздільно пов'язана з зароблянням грошей. Тоді його репутація "сірої миші" стала й причиною образливого прізвиська "Міль".

Популярні новини зараз
Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

З програшем Собчака на виборах усе стало не так райдужно. Багато хто з соратників Собчака тоді перейшов на бік його противника, але Путін виявився тут принциповим - не пішов проти патрона і втратив роботу. Деякий час він займався кооперативом "Озеро", в якому й знайшов собі майбутніх союзників - однак очевидці подій радять не переоцінювати важливість того періоду.

Однак від вірності Собчаку Путін отримав важливу перевагу - він заслужив особисту повагу тодішнього президента Бориса Єльцина. Ставши при ньому прем'єр-міністром, Путін зміг заскочити у крісло глави держави спочатку як виконувач обов'язків, а згодом і народно обраним. Справу про корупційну діяльність Володимира Володимировича у Санкт-Петербурзі було закрито, а матеріали засекречено. Так був заснований фундамент для його диктаторського правління.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Путін програв Зеленському та "впав" в очах росіян у День Перемоги - "Сказав, як Гітлер".

Як повідомляв портал Знай.ua, Путіна скоро не стане, колишній розвідник знайшов "Ахіллесову п'яту" агресора.

Також Знай.ua писав, що Путін знайшов новий спосіб захоплення Донбасу, - "Загроза дуже масштабна".