Міжнародна група вчених, яка досліджувала білок, що міститься в молоці тарганів, прийшла до висновку, що воно набагато поживні коров'ячого. А це в свою чергу зможе врятувати мільйони життів, адже цей продукт можна буде використовувати для боротьби з голодом.

Джерело: наукове видання Science Alert

Як відзначається, індійські вчені виділили окремий ген, який відповідає за вироблення молока у тарганів, щоправда, це стосується не звичайних "вусанів", яких ви можна знайти в занедбаних будинках та смітниках, а спеціальних - Diploptera punctata.

Саме вони виробляють молоко в своєму кишківнику для вигодовування потомства. І варто зауважити, що воно є одним з найбільш поживних в світі, адже містить в три рази більше калорій, ніж молоко буйвола, яке, в свою чергу, в кілька разів корисніше коров'ячого.

фото Getty Images
Таргани // фото Getty Images

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори
Показати ще

"Це єдиний відомий вид комах, який вигодовує своє потомство молоком, яке містить кристали білка. Виявилося, що в ньому є всі поживні речовини, необхідні людському організму, - жири, білки і амінокислоти, пише наукове видання", - йдеться я повідомленні.

Наразі ж планується за допомогою саме генної інженерії виробляти молоко. Якщо подібне виробництво вдасться налагодити, то це потенційно може розв'язувати проблему світового голоду, сподіваються вчені.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, мелені таргани разом з кавою – з чого ви починаєте свій день.

Як повідомляв портал Знай.uа в Дніпрі п'яний чоловік вигулював живу змію.

Також портал Знай.uа писав, вчені оголосили полювання на шершнів-вбивць.