У більшості країн пам'ятники комуністичним діячам зносять. Народи пам'ятають, скільки зла їм принесла комуністична влада. У ряді країн комуністична ідеологія і зовсім заборонена. Проте знаходяться й діячі, які навпаки, встановлюють пам'ятники.

Дивно, що свіжий випадок стався в Німеччині – країні, яка через “онуків Леніна” була розділена стіною практично 50 років.

Марксистсько-ленінська партія Німеччини (МЛПГ) встановила двометровий чавунний монумент Леніну. Статуя була встановлена в Гельзенкірхені, навпроти центрального штабу партії.

Пам'ятник Леніну в Німеччині - скріншот

Це перший монумент Леніну, який був встановлений на території Західної Німеччини. Повідомляється, що цей пам'ятник відлили з чавуну в Чехословаччині ще в 1957 році, а в 1989 році він був демонтований. Купили його представники МЛПГ на аукціоні eBay.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Правляча партія Німеччини – Християнсько-демократичний союз засудила такі дії МЛПГ. Представники ХДС заявили, що “Ленін виступав за насильство, пригноблення, терор, і його діяльність призвела до жахливих людських страждань”. Однак МЛПГ все-таки домоглася дозволу на установку, звернувшись з позовною заявою до адміністративного суду.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.uа" представники російської православної церкви зажадали "переселить" тіло Леніна з Мавзолею в інше місце.

Нагадаємо, що на Закарпаття в місті Чоп в рамках декомунизации з молотка пішов пам'ятник Володимиру Леніну, якого викупили за скажені гроші.

Також повідомлялося, що звичайний киянин одного разу вранці зустрів у метро звичайної людини у футболці зі Сталіним. І це не дуже добре закінчилося для другого.