Австралія – як ніби світ під збільшувальним склом. Там все гігантське: павуки, змії, комахи… Навіть доісторичні сумчасті там теж були гігантськими. Зокрема, дослідники з Австралії зробили цікаве відкриття. Їм вдалося знайти фрагменти скелета стародавнього вомбатообразного тварини, яке проживало на території материка приблизно 25 млн років тому. На сьогоднішній день це одне з найстаріших сумчастих, виявлених за всю історію археології та біології. Про це пише видання Naked Science.

Голова кафедри біології в Солфордском університеті Робін Бек заявляє, що знайдена тварина було схожим на вомбата. Голова була меншою, однак його лапи були значно довшими, і не такі міцні. Хвіст також був значно довшим. Вчені припускають, що вомбатообразное тварина воліло в раціоні бульби і корінці.

Ось так, на думку вчених, міг виглядати предок вомбата

Для цього йому були потрібні такі довгі лапи.
Фрагменти скелета доісторичного вомбата виявили в районі озера Ейр, що на півдні Австралії. Дослідники віднесли їх до періоду пізнього олігоцену – це 25-26 мільйонів років тому. Вчені сподіваються, що ця знахідка допоможе їм зрозуміти еволюційні процеси і поведінку сучасних вомбатів.

Нагадаємо, світ побачив золотий наряд монгольської принцеси XIII століття.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, в Антарктиді дослідники виявили яйце гігантської рептилії.

Також портал Знай.uа писав, що археологи, що проводили розкопки в республіці Тува (Росія), знайшли стародавню гробницю, в якій їх чекала дивовижна знахідка.