Поки весь світ продовжує протистояти пандемії коронавірусу, в штаті Флорида в США виявили людину, що заразилася рідкісною і дуже небезпечною амебою.

Як повідомляє CNN, мова йде про одноклітинну бактерію Неглерія Фоулера (Naegleria fowleri), яка інфікує мозок зараженого і викликає крововиливи, некроз і первинний амебний менінгоенцефаліт.

Більшість тих, що заразилися цим мікроорганізмом, вмирають протягом тижня, страждаючи від підвищеної температури, нудоти, блювоти, сильних головних болів.

Ця бактерія передається тільки при попаданні зараженої теплої води в ніс (під час купання в озерах, річках, ставках і каналах). Безпосередньо заразити ыншу людину інфікований при цьому не може.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

У зв'язку з цим 3 липня Служба охорони здоров'я Флориди закликала жителів округу Хіллсборо, де виявили пацієнта з неглеріэю, уникати контактів носа з водою з кранів та інших джерел.

Подібне інфікування трапляється досить рідко - з 2009 по 2018 рік у США зафіксували лише 34 таких випадків.

У свою чергу, головний інфекціоніст США Ентоні Фаучи попередив, що швидкість поширення коронавырусу може збільшуватися в разі його мутації.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям пропонують страхування від Covid-19

Як повідомляв портал Знай.ua, МОЗ оприлюднило статистикуп по коронавірусу

Також Знай.ua писав, у Львові хворим на COVID-19 лікарям відмовляються робити ПЛР-тести.