Вчені з Колумбійського Університету розповіли, скільки разів на тиждень потрібно мити голову.

Відповідно до нового дослідження, регулярне миття волосся призводить до загрязению голови. Ідеальний варіант — один-два рази в тиждень.

Виняток становлять люди у яких спостерігаються гормональні збої.

"Саме гормони відповідають за збільшення вироблення шкірного сала в період статевого дозрівання, з-за чого багато хто з нас мали жирні волосся і вугри в підлітковому віці", заявила дерматолог Кайзер Мирмирани.

Люди, які занадто часто миють волосся, висушують шкіру голови, в результаті чого виробництво шкірного сала збільшується.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Важливу роль грають ще три фактори:

1. Тип шкіри

Надто жирна або суха шкіра не потребує щоденного догляду. Досить одного або двох походів в душ.

2. Вигляд волосся

Фактор, який впливає на те, як швидко шкірне сало проходить шлях по довжині волосся. Приміром, кучеряве волосся уповільнюють поширення шкірного сала, їх можна мити раз на тиждень. І зовсім навпаки ситуація у людей з прямими волоссям, їм дозволяється мити голову більше двох разів на тиждень.

3. Укладання

Якщо ваші волосся оброблені або пошкоджені шляхом укладання, краще утриматися від частого миття.

Нагадаємо, зловживання соками, в тому числі смузі, може негативно відіб'ється на здоров'я і привести до ожиріння.

Висока концетрація цукру і консерватов, якими часом грішать виробники соків, не тільки призводять до ожиріння, але й можуть стати причиною розвитку захворювань шлунково-кишкового тракту і цукрового діабету. Особливо це стосується дітей, які часто звикли витрачати кишенькові гроші на солодкі напої.

Вживання таких напоїв бажано скоротити, а краще вгамовувати спрагу звичайною водою. За словами дієтолога, обіцяна користь від соків і смузі часто перебільшена.

Як повідомляв портал "Знай.uа", американські дослідники винайшли новий препарат, який швидко вбиває вірус грипу без побічних ефектів для організму.

"Знай.uа" писав, який алкоголь можна пити при діабеті.