Шизофренія — серйозне психічне захворювання, в результаті якого порушуються процеси мислення та емоційні реакції.

Дивно, але психологи не можуть відповісти на питання, як формується ця страшна хвороба, повідомляє сайт "Здоров'я Інфо".

Проте останні дослідження називають ряд причин: генетична схильність, нейробіологічні порушення, умови життя в ранньому дитинстві, психологічні та соціальні взаємодії.

Зазвичай хвороба проявляє себе в період між 15 і 25 роками. В цьому і проблема діагностики. Дуже часто її плутають з підлітковою кризою. Медичні дослідження (МРТ, аналіз крові) шизофренію не виявляють.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Рання діагностика шизофренії дозволяє допомогти хворому на ранніх стадіях перш, ніж почнеться гострий період.

1. Надмірне захоплення надприроднім

Спонтанне і пристрасне захоплення релігією, містикою і езотерикою часом пов'язують з цим психічним захворюванням. І чим сильніше шизофренік переконується в представленій картиною світу, тим бредовее стають його ідеї. Якщо людина заявляє, що невідомі сили намагаються контролювати його за допомогою радіації, магії і навіть харчовими звичками, слід звернутися до лікаря.

2. Байдужість

Шизофреніки часто не відчувають емпатію і перестають проявляти турботу і інтерес до близьким людям. Вони стають агресивними, роздратованими, зляться через будь-яку дрібницю. При цьому залишаються чемними й товариськими з сусідами.

З часом вони кидаються навчання, роботу і хобі. Ходять у брудному одязі. Перестають доглядати за собою.

3. Галюцинації

У 70 % випадків шизофренії з'являються слухові галюцинації. Регулярні голоси в голові призводять до хаотичності мислення і порушують роботу пам'яті. Хворий може стверджувати, що ці голоси йому нав'язали або впровадили з допомогою фантастичної технології.

4. Безсоння

Шизофреніки часто відчувають почуття параної. Вони нікому не вірять і всіх підозрюють. Їм всюди маряться знаки і таємні послання. Навіть люди несправжні. І щоб бути напоготові їм доводиться багато не спати.

5. Дереалізація і деперсоналізація

Хворий повністю створюють свою систему світобачення, яку завжди може підкріпити, як йому здається, переконливими аргументами. Також він не завжди усвідомлює своїх вчинків і вчинків оточуючих.

6. Дивні рухи

Зайва міміка, повільне моргання, загальна дерганность ще одні симптомы шизофренії. Однак важливо розуміти, що цей набір реакцій являє патологію, якщо виник спонтанно і ніяк не пов'язаний з особистістю людини.

Нагадаємо, вживання харчових волокон дозволяє зменшити ймовірність розвитку запальних процесів в організмі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дослідники вважають, що невеликий перекус перед сном ніяк не відбитися на здоров'я, а часом навіть досить корисний.

Також "Знай.uа" писав, за статистикою, від депресії страждає понад 350 мільйонів людей всіх віків, і дві третини з них — жінки.