Медики виявили закономірність між віддаленою роботою та розвитком безсоння.

Останні дослідження показали, що робота на дому може призвести до несподіваних проблем зі сном, поряд з режимом дня, способом життя, дієтою та іншими факторами.

Дослідники вивчили величезний масив даних з 15 країн, 10 з яких перебувають в Євросоюзі, і прийшли до відповідного висновку.

Результати опитувань показали, що 41 % людей, які працюють у домашніх умовах, регулярно відчувають стрес. Аналогічні психологічні проблеми спостерігалися лише у 25 % офісних співробітників.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Крім цього, 42 % респондентів зізналися, що дистанційна робота привела до розвитку безсоння.

Висновок дослідників такий — віддалена робота негативно впливає на продуктивність праці і призводить до формування стресу, який, у свою чергу, викликає проблеми зі сном.

Нагадаємо, дослідники з Монреальського університету (Канада) довели, що нічна робота збільшує ризик виникнення раку грудей у жінок.

Вчені порівняли показники 13 тисяч жінок з Канади, Франції, Іспанії, Німеччини і навіть Австралії у віці від 55 до 59 років. З них 6,1 тисячі добровольцям був поставлений діагноз рак молочної залози. Дослідники опитали добровольців для визначення факторів ризику розвитку онкологічних захворювань.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дієтологи попереджають, сон на порожній шлунок навряд чи буде здоровим і повноцінним. Голод не дозволить мозку розслабитися і відновитися під час сну, а також може призвести до руйнування м'язів, оскільки вони залишаються єдиним можливим джерелом для підживлення організму.

Також Знай.uа" писав, що депресія вважається одним з найпоширеніших психічних захворювань. За статистикою, від неї страждає понад 350 мільйонів людей всіх віків, і дві третини з них — жінки.

Однак чоловіча форма депресії має більш серйозний характер, оскільки представники сильної статі звикли не звертати увагу на це розлад, списуючи свої страждання на звичайну смуток.