Дієтологи стверджують, що жінки, в чиєму раціоні багато овочів, горiхiв, оливкової олії та морепродуктiв, на 22 % рідше страждають від інсульту.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНове дослідження, проведене експертами з Університету Східної Англії, в якому взяли участь 23 000 чоловік у віці від 40 до 77 років, пролило світло на профілактичні особливості середземноморської дієти, пише Daily Mail.
Результати дослідження були опубліковані в журналі American Heart Association Stroke. Науковий огляд охопив часовий проміжок у 17 років і вивчав вплив дієти на здоров'я випробовуваних.
У добровольців, які дотримувалися середземноморської дієти, загальний ризик виникнення інсульту скоротився приблизно на 17 %. Пацієнти з високим ризиком виникнення серцевих захворювань також продемонстрували позитивні результати.
Цікаво зовсім інше. У випробовуваних чоловіків ризик виникнення аналогічного захворювання скоротився лише на 6 %.
"Можливо, що компоненти дієти можуть впливати на чоловіків інакше, ніж на жінок", — припустила провідний автор дослідження Айлса Уелч.
Також вчені не виключають, що справа статистичної похибки.
Середземноморська дієта містить величезну кількість овочів і фруктів, помірна кількість риби, морепродуктів, птиці і невелику кількість м'яса.
Нагадаємо, британські дієтологи поставили під сумнів корисність йогуртів.
Дослідження майже 900 видів цієї кисломолочної продукції показало, що в них міститься перевищена норма цукру.
Як повідомляв портал "Знай.иа" щоденна прогулянка тривалістю 35 хвилин зменшує ймовірність розвитку інсульту у літніх людей. Літні люди, які хоча б раз на день присвячували свій час прогулянок, з меншою ймовірністю могли постраждати від серйозного нападу інсульту.
Також Знай.иа" писав, що американські медики встановили, що голод надає омолоджуючий ефект.