Дієтологи стверджують, що жінки, в чиєму раціоні багато овочів, горiхiв, оливкової олії та морепродуктiв, на 22 % рідше страждають від інсульту.

Нове дослідження, проведене експертами з Університету Східної Англії, в якому взяли участь 23 000 чоловік у віці від 40 до 77 років, пролило світло на профілактичні особливості середземноморської дієти, пише Daily Mail.

Дослідники добровольцям видали дієтичне щоденники, куди учасники експерименту повинні були записувати все, що вони їдять і п'ють протягом тижня.

Результати дослідження були опубліковані в журналі American Heart Association Stroke. Науковий огляд охопив часовий проміжок у 17 років і вивчав вплив дієти на здоров'я випробовуваних.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

У добровольців, які дотримувалися середземноморської дієти, загальний ризик виникнення інсульту скоротився приблизно на 17 %. Пацієнти з високим ризиком виникнення серцевих захворювань також продемонстрували позитивні результати.

Цікаво зовсім інше. У випробовуваних чоловіків ризик виникнення аналогічного захворювання скоротився лише на 6 %.

"Можливо, що компоненти дієти можуть впливати на чоловіків інакше, ніж на жінок", — припустила провідний автор дослідження Айлса Уелч.

Також вчені не виключають, що справа статистичної похибки.

Середземноморська дієта містить величезну кількість овочів і фруктів, помірна кількість риби, морепродуктів, птиці і невелику кількість м'яса.

Нагадаємо, британські дієтологи поставили під сумнів корисність йогуртів.

Дослідження майже 900 видів цієї кисломолочної продукції показало, що в них міститься перевищена норма цукру.

Як повідомляв портал "Знай.иа" щоденна прогулянка тривалістю 35 хвилин зменшує ймовірність розвитку інсульту у літніх людей. Літні люди, які хоча б раз на день присвячували свій час прогулянок, з меншою ймовірністю могли постраждати від серйозного нападу інсульту.

Також Знай.иа" писав, що американські медики встановили, що голод надає омолоджуючий ефект.