Сонячне світло життєво важливо для людського організму. В першу чергу, це головне джерело вітаміну D, нестача якого може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям.

У кожної клітини в нашому тілі присутні рецептори вітаміну D. Тому все, що вам потрібно робити — регулярно приймати сонячні ванни.

Крім цього, вітамін D зустрічається в певних продуктах харчування: в жирної риби і збагачених молочних продуктах. Рекомендоване щоденне споживання зазвичай становить близько 400-800 МЕ, але багато експертів кажуть, що цього недостатньо.

Незважаючи доступність вітаміну D, понад 1 мільярда людей у всьому світі страждають від його дефіциту.

І ось найбільш поширені ознаки, що ваш організм потребує в ньому:

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Слабкий імунітет

Вітамін D необхідний для підтримки працездатності нашої імунної системи, яка захищає нас від небезпечних вірусів. Про брак найчастіше свідчать повторювані напади застуди чи грипу. Крім цього, вважається, що дефіцит вітаміну D призводить до розвитку інфекцій дихальних шляхів: бронхіт та пневмонія.

Підвищена стомлюваність

Низький рівень вітаміну D може бути причиною надмірної втоми і підвищеної стомлюваності.

Хронічна біль

Вітамін D важливий для здоров'я кісток кількома способами. По-перше, покращує засвоєння кальцію. По-друге, біль у кістках і попереку можуть свідчити про дефіцит.

Біль у м'язах

Визначити причину болю в м'язах часто не так легко. Але існують дослідження, які доводять, що низькі рівні вітаміну D можуть бути однією з причин.

Депресія

Можливо, багатьох здивує цей факт, але брак вітаміну D може призвести до розвитку депресії. Особливо у літніх людей.

Погано заживають рани

Повільне загоєння ран після операції або травми може бути ознакою дефіциту вітаміну D.

Випадання волосся

Безумовно стресу тут відводиться не остання роль. Однак, коли випадання волосся приймає хронічну форму, можливо, що справа в нестачі вітаміну D.

У разі виявлення одного з симптомів рекомендуємо звернутися до медичного фахівця.

Нагадаємо, про топ-5 продуктів, які містять омега-3.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ось 7 причин полюбити риб'ячий жир.

Також "Знай.uа" писав для чого потрібен вітамін B12.