На сьогоднішній день в Україні є дуже багато медичних установ, які потребують зміни статусу і форми надання медичної допомоги.

Про це заявила виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Варто відзначити, що яскравим прикладом Супрун вважає український лепрозорій.

"В Україні є лепрозорій — величезна заклад, побудований в радянські часи, де надавали допомогу пацієнтам з лепрою (або проказою). Це хронічна хвороба, яка вражає в основному шкіру, периферичні нерви, слизову оболонку верхніх дихальних шляхів і очей. Без лікування хвороба неминуче призводить до інвалідності. Навіть у ХХ столітті лікування було дуже складним і могло тривати все життя в таких закладах, як цей лепрозорій", - написала Супрун.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

При цьому чиновниця нагадала, що в 60-ті роки фахівці у сфері медицини винайшли комбінацію ліків, яка може досить швидко і ефективно подолати цю страшну хворобу. Так, пацієнт має можливість повністю вилікуватися від лепри, тому йому не треба роками перебувати в ізоляції лепрозорію.

"На сьогодні від українського лепрозорію більше не вимагається виконання тих функцій, які на нього були покладені десятки років тому. Зараз він існує скоріше як санаторій в дуже занедбаному стані. Цей приклад в Україні не єдиний. Нам дісталося у спадок багато медичних закладів, які не змінювалися і вже не виконують свого призначення", - підсумувала в. о. міністра охорони здоров'я.

В кінці Супрун наголосила, що статус подібних медичних закладів повинен бути переглянутим, а старі форми надання допомоги – кардинально змінено.

В Україні є лепрозорій — величезний заклад, збудований в совєцькі часи, де надавали допомогу пацієнтам з лепрою (або...

Geplaatst door Уляна Супрун op Zondag 7 oktober 2018

Нагадаємо, що в Україні в наступному році планують впровадити програму "Безкоштовної діагностики".

Як повідомляв портал Знай.uа, Супрун переконана, що малина допомагає підтримати водний баланс в організмі людини.

Також портал Знай.uа писав, що Супрун розвінчала черговий міф про уринотерапію.