З приходом осені потрібно уважніше поставитися раціону, особливо дитячого. Спеціально для Clutch професійний дієтолог, фахівець з харчування дорослих і дітей Катерина Толстікова розповіла, як потрібно харчуватися в холодну пору:

1. Яйця з жовтками. Краще всього використовувати перепелині.

2. Цільні крупи — пшенична, вівсяна, гречана, перлова.

3. Картопля у відвареному або запечена вигляді.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

4. Овочі. Для того, щоб дітям було веселе їсти "нудний" продукт можна зробити пюре з брокколі, гарбуза, кабачка, томатів та інших овочів.

Осінній раціон дитини

Жири. Жири обов'язково повинні бути в раціоні дитини, адже з них формується нервова тканина, гормони, зміцнюється нервова система, вони сприяють формуванню когнітивних здібностей.

Джерела корисних жирів: авокадо, масло, горіхи, насіння, оливкова олія, риба.

Ягоди. Подбати про це потрібно заздалегідь і заморозити літні ягоди. Вживати їх можна у вигляді смузі або ягідного пюре. Дитині сподобається, якщо ви добавите до цього інші фрукти: банани, яблука або виноград.

Не варто давати дитині соки або фреші, в рідкому вигляді ягоди і фрукти просто втрачають всі свої корисні властивості, стаючи звичайним цукром.

Квашена капуста, бочкові огірки і помідори.

Коренеплоди: батат, топінамбур, ріпка.

Гриби — якщо дитині вже є 7 років і немає проблем з шлунково-кишковим трактом.

Молочні продукти: твердий сир (не більше 30 г в день), овочеві або солодкі сирні запіканки (тільки сир повинен бути 5-9% жирності).

дитина
дитина

Солодощі намагатися не давати. Солодощі варто обмежити до корисних горіхових десертів. Періодично можна давати шматочок чорного шоколаду або чашку какао.

Нагадаємо, уряд анонсував зміну порядку виплат при народженні дитини і під час перебування матері у відпустці по догляду за дитиною.

Раніше Знай.ua повідомляв, науковці розповіли, чим краще мити руки дітям.

Також Знай.ua писав, 15 корисних порад від доктора Комаровського, які допоможуть виховати здорову дитину.