Вовняна піжама продовжує та покращує нічний сон.

До такого висновку прийшли австралійські вчені після двох досліджень за участю 17 молодих і 36 літніх людей, пише Telegraph.

Спершу медики протестували свої припущення на двадцятирічних студентах. Чверть добровольців, чиї піжами були зроблені з вовни, засипали за 11 мунут замість 15, як ті студенти, які спали в бавовняної піжамі. Крім цього, їх сон тривав 7 хвилин довше.

Друге дослідження показало, що вовняна піжама має ще більший вплив на сон літніх людей у віці від 65 до 70 років.

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Добровольці поснули через 12 хвилин, у порівнянні з 22 і 27 хвилинами для тих, хто носив поліестер або бавовну.

Всіх учасників "укладали в ліжко" в нічний час доби при температурі 17 градусів.

Як вважають дослідники, справа в тому, що вовна утримує тіло в "зоні теплового комфорту", яка найбільш сприяє спокійному сну.

За останні 15 років частка людей, які страждають від безсоння, неухильно зростає, що пов'язано з регулярним використанням гаджетів, випромінювальних синє світло, яке призводить до вироблення мелатоніну і серотоніну — гормонів, контролюючих сон.

В іншій доповіді було встановлено, що частка людей, які заявили, що вони "дуже добре спали вночі", знизилася з 25% в 2013 році до 17 відсотків у 2017 році.

Вважається, що спальня з неправильною температурою також негативно позначається на сні. Австралійські експерти рекомендують, щоб температура в приміщенні становила трохи більше 18 °C. Початок сну зазвичай починається з зниження температури тіла та підвищення температури шкіри.

Температура основного тіла продовжує зменшуватися до тих пір, поки не досягне стабільної нижньої точки, що піднімається по мірі того, як людина прокидається.

Нагадаємо, дослідники виявили набір нейронів, який "перемикають" мозок в сплячий режим.

Як повідомляв портал "Знай.uа", два в години дня — оптимальний час користування гаджетом для дітей.

Також "Знай.uа" писав, що денний сон просто-таки життєво необхідний деяким людям.