Гаряча ванна допомагає вилікувати депресію.

До такого висновку прийшли дослідники з Університету Фрайбурга в Німеччині, протестувавши вплив термальних ванн на 45 людей із цим захворюванням, повідомляє Daily Mail.

Аналіз даних показав, що люди, які приймають водні процедури тривалістю близько години два рази на тиждень, покращують власне психічне здоров'я.

Експерти вважають, що, можливо, гаряча ванна відновлює природний температурний ритм організму, який порушується у хворих депресією.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

"Гiпертермiчнi ванни є швидкодіючим, безпечним і доступним методом, який призводять до поліпшення депресивного розладу через два тижні", — заявили дослідники.

Крім цього, гаряча ванна — відмінна альтернатива для людей, які не можуть займатися фізичними вправами.

У рамках дослідження, вчені виміряли показники депресії у добровольців у віці 48 років, які страждали від помірної та тяжкої форми захворювання, яка становить за шкалою Гамільтона від 19 і вище. Середній бал учасників дорівнював 21,7.

Учасників експерименту випадковим чином розподілили на ванні процедури і тренування по два рази в тиждень, а по закінченню двох тижнів знову виміряли показники захворювання.

Добровольці, які відвідували водні процедури, показали зниження на 6 очок, у порівнянні з 3 очками тих, хто займався вправами.

Слід зазначити, що 13 добровольців з 23 відмовилися надалі від вправ, на відміну від 2 чоловік з "банної" групи.

Температура води у ванні становила 40 градусів за Цельсієм. Учасники повинні були сидіти в ній протягом 30 хвилин, а потім закутатися в ковдру ще на 20 хвилин.

Люди з "спортивної групи" займалися протягом 40-45 хвилин аеробними вправами: біг, танці або плавання.

За словами медиків, у людей з депресією температура тіла не регулюється належним чином, і використання гарячих ванн допомагає виправити це.

Нагадаємо, американські вчені запропонували використовувати соціальні мережі для діагностики депресії.

Як повідомляв портал "Знай.uа", любителі фастфуду частіше за інших страждають від депресії.

Також "Знай.uа" писав, що медики збираються використовувати кетамін в експериментальному лікуваннi депресії.