Результати нового дослідження, якi опубліковані в "Працях Національної академії наук", заперечили твердження, що багаті живуть довше бідних.

Вчені з Копенгагенського університету виявили економічну мобільність між класами в якості чинника, який більш реалістично дозволяє обчислити очікувану тривалість життя для людей з різних верств суспільства, пише Medical Xpress.

Результати їх дослідження показують, що насправді різниця між тривалістю життя багатих і бідних насправді не така велика.

Датські економісти Клаус Труструп Крейнер (Thustrup Kreiner), Торбен Хейен Нільсен (Torben Heien Nielsen) і Бенджамін Лі Серена (Benjamin Ly Serena) з Центру економічної поведінки і нерівності Копенгагенського університету розробили метод обліку мобільності доходів у співвідношенні між доходом і очікуваною тривалістю життя.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Автори продемонстрували свій підхід, розрахувавши очікувану тривалість життя 40 років у Данії на основі офіційних даних про доходи та смертності всього населення протягом періоду 1983-2013 років, що приблизно вдвічі зменшило різницю в очікуваній тривалості життя між людьми.

При обліку мобільності доходiв тривалість життя для 40-річного чоловіка в групах з високим доходом становить 77,6 року порівняно з 75,2 для чоловіка в групах з низьким доходом. Для жінок різниця між групами з високим і низьким доходом становить 2,2 року.

"Наші результати показують, що нерівність в якості фактора тривалості життя перебільшено, якщо не враховується мобільність", — заявив професор Клаус Труструп Крейнер.

Слід зазначити, що нові дослідження, фінансовані Датським національним дослідницьким фондом, показали, що різниця в очікуваній тривалості життя між багатими і бідними неухильно зростає.

Люди з груп з високим доходом / високою освітою частіше використовують нові види лікування та профілактики захворювань.

Нагадаємо, класична гра "Тетріс" зменшує тривогу і хвилювання при очікуванні.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у людському організмі зустрічаються крихітні частинки пластику.

Також "Знай.uа" писав, що медики збираються використовувати кетамін в експериментальному лікуваннi депресії.