Такі сири, як чеддер, стілтон і брі, допомагають запобігти розвитку серцевих захворювань.

До такого висновку прийшли експерти з Університету Східної Фінляндії після вивчення впливу ферментованих молочних продуктів на організм чоловіків, повідомляє British Journal of Nutrition.

Медики проаналізували дані сотні учасників за 25-річний період і заперечили твердження, що сир блокує артерії людини і збільшує ризик виникнення серцевого нападу, тому що містить насичений жир.

Згідно з новими даними, ферментовані молочні продукти позитивно впливають на рівень холестерину. І навпаки — дуже високий рівень споживання неферментированных молочних продуктів (морозиво і масло) провокує підвищений ризик.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років
Показати ще

У науковій роботі взяли участь 2000 добровольців. Їх дієтичні звички оцінювалися на початку дослiдження у період з 1984 по 1989 роки, а потім тривали в середньому 20 років.

Учасники були розділені на групи в залежності від того, скільки молочних продуктів вони споживали.

В наступний період у 472 учасників чоловічої статі стався інцидент, пов'язаний з ішемічною хворобою серця.

Проте, коли дослідники проаналізували чотири групи, вони виявили різке розходження в ризику серцевого нападу або інших захворювань серця.

Чоловіки, в раціон яких входили молочні продукти середньої жирності на 26 % рідше страждали від захворювань серця.

Кисляк користувався особливою популярністю серед учасників експерименту.

Слід зазначити, що дослідники не знають, яким чином ферментовані продукти покращують здоров'я серця і чому зменшують вірогідність розвитку інфаркту.

Нагадаємо, вживання органічних продуктів, які не пройшли обробку пестицидами, зменшує ризик розвитку різних форм раку на 25 %.

Як повідомляв портал "Знай.uа", сир, йогурт і інші жирні молочні продукти зменшують ймовірність розвитку діабету 2-го типу.

Також "Знай.uа" писав, що їжа в поспіху не тільки провокує проблеми з кишково-шлунковим трактом, а й може стати причиною захворювання на діабет.