Руді виділяються з натовпу не тільки з-за кольору волосся. Вони складають від 1 % до 2 % населення земної кулі.

Руді люди є носіями гена MC1R, який відповідає за їх колір волосся, блідість шкіри, а також веснянки, повідомляє Health.

Більш того, більшість рудих трохи відрізняються від інших людей не тільки за цими ознаками, але і по здоров'ю:

1. Ризик виникнення меланоми вище

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Ні для кого не секрет, що їх бліда шкіра чутливіші до сонячних опіків і раку шкіри. У 2012 році дослідники виявили взаємозв'язок між "рудою" ДНК і меланому з великою кількістю мутацій. Слід зазначити, що носії навіть однієї копії рецесивного варіанти MC1R (їм необов'язково бути рудим) також знаходяться під загрозою.

2. Більше вітаміну D

На щастя для рудоволосих людей, їх тілу не потрібно багато сонячних променів для виробництва здорового кількості вітаміну D, який має вирішальне значення для здоров'я кісток і, як вважається, захищає від депресії. Шотландські експерти припустили, що ця здатність дає рудим генетичне перевагу в кліматі, де спостерігається постійна похмурість.

3. Чутливості до болю вище

Руді відчувають біль сильніше, ніж інші. Деколи потребують більшої анестезії. Є припущення, що їх ДНК посилює нейронну активність у околоводопроводном сірій речовині — області мозку, яка контролює деякі больові відчуття.

4. Ви виглядаєте старше

Голландські дослідники виявили, що дорослі, які мають дві копії варіанту гена MC1R, зазвичай виглядали на два роки старше за інших білих дорослих того ж віку.

5. Менше ймовірність розвитку раку простати

Дослідження 20 000 чоловіків показало, що менше 1% рудоволосих захворіли на рак передміхурової залози, порівняно з 40% людей з світло-каштановим волоссям. Можливе пояснення пов'язане з вітаміном D.

Нагадаємо, білкові сполуки, які містяться в організмі лам і верблюдів, послужили основою для вакцини нового покоління проти грипу.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у людському організмі зустрічаються крихітні частинки пластику.

Також "Знай.uа" писав, що класична гра "Тетріс" зменшує тривогу і хвилювання при очікуванні.