Надмірне захоплення зволожуючими кремами може нашкодити шкірі зимой.

Зокрема, зловживання кремами та лосьйонами провокує появу зморшок, вугрiв, розацеа і плям на шкірі, повідомляє Daily Mail.

За словами доктора Собiї Алі (Sobia Ali), лише невеликий відсоток людей по-справжньому страждає від сухої шкіри, псоріазу та екземи. Однак незважаючи на це, мільйони жінок при будь-яких найменших ознаках сухості відразу кидаються до баночках з кремом, які, до речі, складає 50 % продажів від всього ринку кремів.

Слід зазначити, що зволожуючий крем насправді не зволожує шкіру. Природна гідратація повинна надходити зсередини нашої шкіри, і її неможливо замінити ніякими косметичними засобами.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Якщо регулярно користуватися кремами, то шкіра перестає природним чином зволожуватися, що призводить до сухості, а внаслідок цього збільшується залежность від кремів. Виникає порочне коло. Знадобиться близько трьох тижнів, щоб розбудити природний процес зволоження шкіри.

Крім цього, зволожуючий крем забиває пори і пошкоджує структуру шкіри, що призводить до розвитку зморшок, вугрі, розацеа і висипання.

Отже, що можна використовувати взимку для підтримки здоров'я шкіри?

Сироватки, багаті вітаміном С, допоможуть відновити шкіру, особливо в зимові місяці.

Гіалуронова кислота і цераміди також необхідні для зволоження шкіри.

Ексфоліанти, багаті на гліколеву, молочну та саліцилову кислоти, допоможуть оновити шкіру і підвищити рівень колагену в шкірі.

Нагадаємо, 95 % представленої косметичної продукції містять у собі хоча б один інгредієнт, який викликає алергію.

Як повідомляв портал "Знай.uа" поїлки для собак рясніють загрозливими для життя бактеріями.

Також "Знай.uа" писав, що альтруїзм на ряду зі здоровим харчуванням і заняттями спорту продовжує життя, заявляє дослідницька група з Університету Британської Колумбії.