Найпопулярніший кисломолочний продукт це безсумнівно йогурт. Його люблять як дорослі, так і діти. Більшість купують йогурти в надії на поліпшення здоров'я або втратити зайві кілограми. Повідомляє Clutch.

Але чи всі йогурти, які ми бачимо в магазинах, корисні для організму? Давайте дізнаємося.

Ні магазинним йогуртам

Виробники йдуть на хитрість і додають у готовий йогурт ароматизатори – від полуниці до свіжовичавленого соку кактуса.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Отримати улюблений смак просто – достатньо кількох крапель секретної есенції. Але ніхто при цьому не говорить, що в її склад входять бутилово-ефірні сполуки оцтової кислоти, яку використовують при виробництві лакофарбових покриттів.

Для додання йогурту в'язкої консистенції, в нього додають такі стабілізатори: модифікований крохмаль E1442, карагенан Е407, ксантанова камедь Е415. А генномодифіковані крохмаль Е414 (навіть якщо на йогурті стоїть знак " без ГМО) шкодить підшлункової. Так собі користь, погодьтеся?

Нестачу пробіотиків, заявлених на етикетці, виробники з лишком компенсують цукром.

У вересні 2018 року журнал BMJ Open опублікував дослідження вчених з університету Лідса і Суррея. З'ясувалося, одна порція дитячого йогурту-десерту може містити 3 і більше чайних ложок цукру. Дослідники проаналізували 921 йогурт з великих британських магазинів. У більш ніж 90% йогуртів середній рівень цукру виявився набагато вище норм ЄС. І це — Великобританія.

В Україні дієтологи взагалі не рекомендують йогурти з супермаркетів людям, які ведуть здоровий спосіб життя або страждають від хвороб.

Так, що всі магазинні йогурти марні!

Тільки жива закваска і свіже молоко може мати благотворний вплив на організм людини. Тому, якщо ви стежите за здоров'ям, то прислухайтеся до думки лікарів і вчених — спробуйте готувати йогурт самостійно в домашніх умовах.

Користь йогурту:

Відновлює мікрофлору кишечника;

Бореться з дисбактеріозом;

Служить профілактичним заходом проти появи кандидозу, захворювань товстої кишки;

Не викликає алергії, так як живі бактерії практично повністю переробляють лактозу;

Покращує засвоєння їжі;

Запобігає виникненню серцево-судинних захворювань;

Нежирний продукт зменшує рівень холестерину в крові, попереджає розвиток атеросклерозу і інфаркту міокарда;

Плідно впливає на щитовидну залозу;

Підвищує імунітет;

Біфідо-і лактобактерії не дають розвиватися шкідливим мікроорганізмам.

Скільки може зберігатися йогурт

Корисні бактерії в йогурті живуть не більше 3-5 днів. Тому натуральний йогурт має дуже обмеженим терміном зберігання. У той же час на полицях магазинів можна зустріти продукти з терміном 14-30 днів - і це далеко не межа!

Нагадаємо, медики спростували міф про шкоду деяких молочних продуктів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", медики засумнівалися в корисності молока.

Також "Знай.uа" писав, дієтологи назвали найкорисніший продукт перед сном.