Вчені з Німецького центру вивчення раку в Гейдельберзі (Німеччина) назвали одну з головних причин виникнення онкології у людини. Про це пише "Фраза".

Як пише видання Nature Communications, у третині випадків рак виникає "через поломку клітинного механізму". Вони повідомляють, що це "хромосомний хаос через дефект системи лагодження ДНК".

Як повідомляють біологи, при цьому "одна або кілька хромосом раптово розвалюються на частини, які хаотично повторно з'єднуються, після чого клітина гине або відразу ж перетворюється в родоначальника ракової пухлини".

"Порівнюючи геноми клітин з їхніх пухлин, німецькі біологи з'ясували, що хромосомний хаос часто з'являвся у тварин, у яких був пошкоджений ген XRCC4, який відповідає за один з типів лагодження подвійних розривів в нитки ДНК", - сказано в статті.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

За словами дослідників, "пошкодження або відключення гена веде до розвитку хромосомного хаосу і виникнення онкології".

Раніше повідомлялося, що дослідники по всьому світу невпинно працюють над пошуком нових методів лікування раку.

Віротерапия — відносно новий напрямок, що використовує біотехнології для перетворення певних вірусів у "мисливців" на ракові клітини — може стати новою надією для всіх онкохворих, повідомляє The Medical News Today.

Онколітичні віруси володіють унікальними якостями, які відрізняють їх від будь-якого іншого методу лікування пухлин. Переваги включають відсутність перехресної резистентності з іншими видами терапії і здатність руйнувати пухлина з використанням різних механізмів.

Серед них вірус Сенека-Валлі (SVV), який може стати наступною "проривною терапією" від раку. Дослідники з Університету науки і техніки Окінави (OIST) в Японії і Університету Отаго в Данідіне, Нова Зеландія, описали поведінку цього вірусу у своєму останньому дослідженні.

Нагадаємо, реовіруси можуть спровокувати розвиток захворювання шлунково-кишкового тракту - целіакії.

Як повідомляв портал "Знай.ua", забруднення повітря призводить до відкладання шкідливих часток у плаценті вагітних жінок.

Також "Знай.ua", писав, що британські дієтологи поставили під сумнів корисність йогуртів.