Щоденне вживання чашки чаю або жмені ягід захищає від серцевих захворювань.

Дослідження, яке тривало 23 роки і включило дані 53 000 чоловік, показало, що люди, які додали в свій раціон ці продукти, з меншою ймовірністю отримають інфаркт, повідомляє Daily Mail.

Вчені вважають, що чай і ягоди багаті на антиоксиданти, які славляться своїми протизапальними властивостями.

Дослідження почалося ще в 90-х роках, учасники заповнили анкету про свої дієти. Потім за ними велося медичне спостереження протягом двох десятиліть. За цей період у 12 000 учасників розвинулися хвороби серця.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Однак ті, хто щодня з'їв 500 мг флавоноїдів у день, що містяться в чашці чаю і жмені ягід, були менш схильні до розвитку ішемічної хвороби серця.

Високе споживання флавоноїдів також зменшило ризик розвитку захворювання периферичних артерій — накопичення жирових відкладень в артеріях, які обмежують кровопостачання м'язів ніг і інсульт.

Результати дослідження також показали, що споживання флавоноїдів вище норми (500 г) не робить ніякого ефекту.

Проте курцям і алкоголікам було потрібно більше флавоноїдів. Чоловіки також повинні споживати більше багатих на антиоксиданти продуктів, ніж жінки. За словами дослідників, вони виграють від додавання флавоноїдів в раціон найбільше.

Вчені підкреслюють, проте, що загальна здорова дієта людини, ймовірно, важливіше, ніж просто їсти багато продуктів, що містять флавоноїди.

Вважається, що накопичення нальоту в артеріях викликає запалення, яке може дратувати кровоносні судини. Протягом тривалого часу це запалення також може послабити бляшку і привести до згустків крові. Антиоксиданти зменшують запальні процеси.

Нагадаємо, китайські вчені виявили різновид дикого чаю, в якому міститься низький відсоток кофеїну.

Як повідомляв портал "Знай.uа" якщо ви п'єте натуральну каву щоранку, то у нас для вас гарні новини.

Також "Знай.uа" писав, що шоколад чай і кава в поєднанні з добавками цинку продовжують життя.