Швидкість ходи може розповісти дуже багато про стан вашого здоров'я.

До такого висновку прийшли кардіохірурги і запропонували використовувати цю міру для виявлення пацієнтів, у яких виникнуть труднощі в пересуванні після хірургічного втручання, повідомляє Medical Xpress.

Існують докази, що хода дозволяє лікарям виявити широких клас захворювань: від серцево-судинних недуг до когнітивних порушень.

В даний час медики вивчають, як вправи можуть вплинути на самопочуття і відновлення людей, які пройшли видалення пухлини молочної залози. Зокрема, лікарі вивчають особливості ходи.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

І, згідно з їх висновками, повільна хода може натякати на серйозні проблеми в організмі.

Також дослідники вважають, що лікарі можуть використовувати швидкість ходи, щоб визначити біологічний вік людини, який може бути молодше або старше свого хронологічного віку.

Однак це зовсім не означає, що швидкість ходи впливає на одужання.

Слід зазначити, що тут швидше за все справа в тому, наскільки ви фізично активні. Дослідження показало, що швидка ходьба позитивно впливає на багато показників здоров'я, і якщо ваша хода сповільнилася, то швидше за все з вашим організмом щось не так.

Медики вважають, що їх відкриття в черговий раз довело необхідність регулярних прогулянок і відмови від сидячого способу життя незалежно від вашого віку. За їх словами, це простий і доступний всім практичним спосіб стежити за своїм здоров'ям.

Нагадаємо, медики назвали основні фактори, які провокують серцевий напад: паління цигарок, високий кров'яний тиск, високий рівень холестерину, надмірна вага і діабет.

Як повідомляв портал "Знай.uа" дослідники вважають, що невеликий перекус перед сном ніяк не відбитися на здоров'я, а часом навіть досить корисний.

Також "Знай.uа" писав, вчені відкрили нову молекулу, яка дозволить вилікувати серцеву недостатність.