Гаряча вода знижує рівень запалення і цукру в крові у людей, які не можуть або не хочуть займатися фізичними вправами.

Американські дослідники вивчили біомаркери запалення, рівень цукру в крові і рівень інсуліну в групі людей із сидячим способом життя і надмірною вагою, щоб прийти до такого висновку, повідомляє Medical Xpress.

Попередні дослідження виявили зв'язок між температурою тіла і утворенням оксиду азоту — речовиною, яка допомагає кровотоку і переносить глюкозу по всьому тілу.

Добровольці брали участь у двох експериментах: спершу вони приймали ванну з гарячою водою, а потім з водою кімнатної температури.

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Дослідники взяли зразки крові до і після того, як учасники пройшли водні процедури тривалістю 60 хвилин. При прийомі гарячої ванни, температура води становила сорок градусів Цельсія.

Дослідницька група вимірювала серцевий ритм і кров'яний тиск та температуру тіла кожні 15 хвилин, як в умовах контрольної групи, так і в момент прийняття гарячої ванни. Зразки крові повторно зібрали через дві години після кожної сесії.

Дослідники виявили, що всього лише один сеанс занурення в гарячу воду викликає підвищення рівнів Іл-6 в крові і збільшує виробництво оксиду азоту, але не впливає на експресію іншого білка, який вважається важливим для здоров'я.

Тим не менш, двотижневий період лікування, при якому чоловіки брали участь у щоденних процедурах з гарячою водою, продемонстрував зниження рівня цукру в крові і рівня інсуліну, а також зменшення запалень в організмі.

Дослідники визнають, що такий метод не всім буде до душі не тільки в силу особистих переваг, але і за станом здоров'я. Однак люди, які не можуть займатися фізичною активністю, сповна оцінять цей спосіб.

Нагадаємо, гаряча ванна допомагає вилікувати депресію.

Як повідомляв портал "Знай.uа" любителі фастфуду частіше за інших страждають від депресії.

Також "Знай.uа" писав, що медики збираються використовувати кетамін в експериментальному лікуваннi депресії.