Мігрені, яким передують спалахи свiтла або помутніння, порушують серцевий ритм до небезпечного стану.

Порушення серцебиття може призвести до інсульту, оскільки згустки крові з серця проникають у мозок, повідомляє Daily Mail.

Дослідники з Університету Південної Кароліни вивчили медичні записи майже 12 000 чоловік, з яких понад 1 500 пацієнтів страждали мігренню: 426 спостерігали візуальні симптоми.

Медики виявили, що у 9 з 1000 чоловік, які страждають від мігрені з аурою, також спостерігалося нерегулярне серцебиття, порівняно з 7 з 1000 людей, які не бачили "аури" перед нападами.

Популярні новини зараз
Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів
Показати ще

Тим не менш, вчені не поспішають з висновками і закликають провести додаткові дослідження, щоб визначити, чи повинні люди, страдащие від мігрені з візуальної аурою, проходити скринінг на фібриляцію передсердь.

Також у рамках дослідження науковці опитали 11 939 чоловік у віці близько 60 років, страждали вони коли-небудь від мігрені.

Мігрені — регулярні головні болі, які можуть тривати довше чотирьох годин, іноді супроводжуються нудотою або блювотою, а також чутливістю до звуку і світла.

З тих, хто страждав мігренню, 426 добровольця повідомили про візуальні симптоми, які, за їх словами, включали бачення плям і зубчастих ліній.

Серед цієї групи 18 % протягом наступних 20 років частіше страждали від порушення ритму серця в порівнянні з 14 % тих, кто не бачив аури.

Серед людей, не страждаючих мігренню, у 17 % також з часом порушився ритм серця.

Результати дослідження показують, що 4 з 1000 чоловік щорічно страждають від інсульту, якщо у них були мігрені з візуальними аурами. Для порівняння, тільки дві людини з мігренню без аури розвили інсульт, і три — з контрольної групи.

Нагадаємо, медики назвали основні фактори, які провокують серцевий напад.

Як повідомляв портал "Знай.uа" дослідники вважають, що невеликий перекус перед сном ніяк не впливає на здоров'я, а часом навіть досить корисний.

Також "Знай.uа" писав, регулярне чищення зубів і використання зубної нитки зменшує вірогідність розвитку гіпертонії.