Охайні підлітки живуть довше, ніж їх неохайні ровесники.

До такого висновку прийшла команда вчених Project Talent з Університету Рочестера після того, як проаналізувала дані 26 845 учнів середніх шкіл, повідомляє Daily Mail.

Спостереження тривало близько 48 років і показало, що охайні тінейджери з більшою ймовірністю доживуть до 60 років.

За словами американських дослідників, незрілість та імпульсивність у підлітковому віці найчастіше формує шкідливі звички, які зношують імунну систему і серце.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У 1960 році учні відповіли на опитування, яке оцінювало наступні особистісні риси: спокій, емпатія, імпульсивність, лідерство, енергійність, акуратність, комунікабельність, интеллегентность і зрілість. Експеримент закінчився в 2009 році, до цього часу 13 % опитаних померли.

Отримані результати також враховували фактори: вік учнів, освіту батьків і сімейний дохід.

Иссследователи полагат, що підлітки, які спокійні, уважні, чуйні, виховані і зрілі, з більшою ймовірністю доживуть до старості. Отримані висновки здивували самих учених.

Медики вважали, що школа змінить риси особистості, однак виявилося, що вона послужила фундаментом для створення захисних чорт" характеру.

За словами дослідників, неохайні риси також можуть призвести до поганих показників успішності в школі і коледжі, роботі з низьким доходом і навіть до розлучень.

Зокрема, розведені люди рідше піклуються про своє здоров'я без чоловіка або дружини.

Нагадаємо, підлітки, які харчуються продуктами з високим вмістом цукру, більш схильні до насильства і частіше пристращаются до спиртного і нікотину.

Як повідомляв портал "Знай.uа", підлітки, які сплять менше 6 годин, починають палити, пити і вживати наркотики в два рази частіше за своїх однолітків зі здоровим сном.

Також "Знай.uа" писав, що агресивна поведінка дітей може бути пов'язано з короткими списами певних мозкових хвиль.