Дієтологів часто питають, як скласти новорічний стіл так, щоб не набрати зайву вагу у період свят. Чи можна дозволяти собі все за святковим столом, чи ж варто продовжувати їсти тільки відварену грудинку? Більшість з них вважає, що краще за все дати собі піти у відрив на честь свята, але не забути повернутися до здорового харчування і регулярного спорту після цього. Передає Clutch.

При правильному харчуванні можна дозволити собі послаблення, каже дієтолог Світлана Фус. Однак, ваш святковий стіл не повинен повністю складатися з ковбасних нарізок і майонезних салатів. Варто знати свою міру і поважати своє тіло.

Щоб не спокуситися і не переїдати на свята, пам'ятайте про основні факти і плюси здорової їжі. Варто нагадати, що нам дає збалансоване харчування.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

1. Здорова їжа підвищує імунітет і захищає вас від хвороб, знижує ризик розвитку ракових захворювань.

2. Добре збалансований раціон здатний поліпшити ваш настрій і сприяє зміцненню психічного здоров'я.

3. Заряджає енергією, покращує атлетичні можливості, покращує пам'ять і сон.

4. Знижує ризик розвитку діабету 2 типу, якого можна уникнути завдяки здоровому харчуванню і фізичним навантаженням, а також ризик захворювань серцево-судинної системи, включаючи інфаркт і стенокардію.

5. Ви проживете довше. Люди, які харчуються правильно, в літньому віці мають менші проблем зі здоров'ям.

6. Правильне харчування - це те, що дозволить вам завжди залишатися у формі.

7. Ви заощадите гроші. Люди, які харчуються правильно, витрачають на їжу менше грошей, ніж любителі фаст-фуду.

Нагадаємо, для збереження стрункої фігури і міцного здоров'я цієї зими, лікарі рекомендують дотримуватися кількох правил харчування.

Раніше Знай.ua повідомляв, науковці вважають, що низьковуглеводні дієти можуть привести до зниження розумової активності.

Також Знай.ua писав, існує дієта, з допомогою якої можна досягти неймовірних результатів: мінус 10 кг за 10 днів. Однак для того, щоб вона дійсно допомогла, не сильно нашкодивши здоров'ю, потрібно детально ознайомитися з її особливостями.