Дітки, які проводять більшу частину дня на животі, сплять міцніше.

Дослідники з університету штату Мічиган обстежили 22 шестимісячні дитини і прийшли до висновку, що малеча, яка лежить на животі також розвивається фізично, повідомляє Daily Maily.

"Хоча у нас ще немає доказів, що ця поза безпосередньо впливає на сон, однак вона дійсно збільшує фізичну активність",— заявив провідний автор дослідження Джанет Хаук (Janet Hauck).

Справа в тому, що поки малюк знаходиться на животі і спостерігає за дорослими, то намагається повторювати їх поведінку, розвиваючи моторні навички.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У рамках експерименту дослідники прикріпили акселерометр до кісточок немовлят, щоб оцінити, наскільки вони активні і скільки сплять протягом дня. Лікарі також виміряли вагу і ріст немовлят.

Результати показали, що немовлят, які не спали вночі, годували частіше протягом ночі. В результаті чого, вони були малоактивні протягом дня.

Більше того, діти, які спали менше 12 годин, як правило, важили набагато більше своїх ровесників.

Що підтверджує попередні дослідження, які пов'язують повноцінний сон в перші шість місяців життя дитини зі здоровою вагою. Вчені також встановили, що нестача сну в період двох місяців навіть впливає на розміри немовляти шість років потому. Слід зазначити, що денний сон не компенсує нічний.

Однак дослідники підкреслюють, що їх дослідження було невеликим. Тому потрібні провести більш масштабну наукову работу на цю тему.

Слід зазначити, що багато батьків вважають, що новонароджені повинні спати всю ніч безперервно.

З'ясувалося, що переривчастий сон у немовлят не призводить до розвитку психомоторних порушень або психологічних розладів.

Дослідники також не виявили ніякої кореляції між новонародженими, які прокидаються в нічний час, і виникненням постнатальной депресії у їх матерів.

Нагадаємо, собаки можуть поліпшити якість сну жінок.

Як повідомляв портал "Знай.uа", музика володіє снодійним дією і здатна вирішити ваші проблеми зі сном.

Також "Знай.uа" писав, ранні пробудження оздоровлюють і роблять людей щасливішими.