Зірковий тренер шоу "Зважені та щасливі" Марина Узєлкова розвінчала головні міфи про схуднення, які часто заважають людям позбутися від зайвих кілограм. Передає Clutch.

Міф №1: Вода вимиває всі вітаміни з організму

Ні. Людина складається на 50-86% з води (ця цифра залежить від віку). Вода для нашого організму - це незамінне джерело життєвої енергії. Людина втрачає за добу 2-3 літри води, навіть якщо не рухається. Саме тому потрібно постійно підтримувати водний баланс.

Міф №2: "Я їм, як дюймовочка, займаюся спортом, п'ю 1,5 л води на день, і ніяк не худну. Чому у мене не виходить?"

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Не потрібно їсти як дюймовочка, щоб схуднути, треба харчуватися збалансовано. Їжа - це паливо для організму, без якого він не виживе. Замість того, щоб спалювати жири, він буде їх накопичувати. Просто тому, що не буде знати, коли ти його знову покормиш, і головне — чим.

Міф №3: "Я поправляюсь, але замість вечері завжди їм фрукти!"

Вечеря обов'язково повиннна бути повноцінною. А от фрукти бажано їсти тільки до обіду, адже в них містяться вуглеводи і велика кількість цукру.

Міф №4: Набір ваги через гормональні таблетки

Мова йде не про порушення гормонального фону, а про препарати. Люди часто помилково вважають, що таблетки можуть вплинути на вагу. Насправді ж вони просто збільшують апетит, через що людина починає більше їсти. Але якщо ти вмієш тримати себе в руках можна не боятися набору ваги.

Міф №5: Правильне харчування — дороге

Правильне харчування може бути навіть дешевше, ніж звичайний раціон. Чи так багато насправді коштують найпростіші продукти ніби курячої грудки, рису чи овочів? Навряд чи більше, ніж фастфуд.

Нагадаємо, 6 неочевидних причин, через які ви не можете схуднути.

Раніше Знай.ua повідомляв, відомий дієтолог назвала головний недолік яблук.

Також Знай.ua писав, популярний метод схуднення понівечив тіло дівчини.